Kjøkkenportalen
  portalen.se
Portalen Interaktiv

Belysning for kjøkkenet
For at ditt kjøkken skal bli helt komplett så behøver du flere typer av belysning

Den mest nødvendige belysningen er den over arbeidsbenken, men det er faktisk flere andre typer av belysning som kan være minst like viktig.

F eks spotlights eller innebyggde lysrør under skapene gir god belysning og kan gi et  vakkert og uttrykksfullt utseende.

Har du et kjøkken med lite dagslys så krever det flere lyskilder. Her har vi kombinert spotter over benken, lys inne i skapene, en peis og en lampe over sidebenken og lys i vifta. Alt for å lyse opp hele kjøkkenet og for å kvitte seg med følelsen av å vare  innestengt.

En annen viktig belysning er takbelysning. Enten med stilige lysskinner eller spotlights i hele taket. Selv om lyset i taket ikke blir tent så ofte så er man alltid glad for å ha god belysning når man gjør rent.

Om du ikke har overskap på kjøkkenet så er god takbelysning viktig. En spesiell stripe med spotlights, rett over arbeidsbenkene og med sin egen strømbryter og dimmer kan väre smart. Når du ikke skal jobbe ved arbeidsbenken så kan du dimme ned til en mer behagelig belysning. I dette kjøkkenet med en iøynefallende mosaikk over komfyren og kjøkkenbenken, hadde det også vært veldig effektfullt med spotter rettet mot kobber- og gullobjektene på benken. Kunsten er altså å belyse vakre elementer på kjøkkenet for å fremheve dem.

Den naturligeste og kanskje vakreste av alle former for belysning på kjøkkenet er dagslys. Et stort vindu med naturlig dagslys gjør nytte for hele kjøkkenet. Noen ganger blir det kanskje litt for lyst, da kan en liftgardin eller en markise utenfor vinduet stenge ute direkte sollys på en fin måte, og gir deg likevel muligheten til å holde de vakre effektene som skapes når dagslyset faller in fra et stort vindu.

Dagslys er gratis, men selvsagt må kjøkkenet ha belysning både kveldstid og på mørke dager. Først når kjøkkenet har belysning med fokus på alle typer av bruk så er belysningen komplett.

 


FLER ARTIKLER:


Belysning for kjøkkenet

Belysning for kjøkkenet

For at ditt kjøkken skal bli helt komplett så behøver du flere typer av belysning...

Belysning for kjøkkenet Belysning for kjøkkenet
ANNONSER
 
Portalen Interaktiv
Portalen Interaktiv AB
Kyrkvägen 7A
SE-444 31 STENUNGSUND
Tfn: +46 303-679 50
Fax: + 46 303-679 55
Epost: info@portalen.se
Webbplats: www.portalen.se