Kjøkkenportalen
  portalen.se
Portalen Interaktiv

Et nytt kjøkken er en investering


Skap et enda mer brukbart rom med et splitter nytt kjøkken

Folk pleier å si at "kjøkkenet er husets hjerte", og via hjertet har kroppen kontakt med mange andre funksjoner i kroppen. Det er akkurat det samme i dagens moderne kjøkken vi vil lage mat, bake brød og gjøre lekser samtidig, for så i neste øyeblikk ta en kopp kaffe med naboen eller til og med be in hele nabolaget på fest. Det er dette som skaper et större bruksområde av kjøkkenet, og det er takket være dette at kjøkkenet er lov til å ha en så viktig tittel som "husets hjerte”

Veldig mange hus har fremdeles en gammel planlösning som disponerer rommenes kvadratmeter på en dårlig måte. Ved å planlegge kjøkkenets innehold grundig, så kan du bruke boligflaten smartere.

Ved hjelp av kjøkken-øyer og barsektioner kan du skape flere arbeidsplasser på kjøkkenet og kjekke spontane sitteplasser. Du kan stå og jobbe ved en benk samtidig som noen sitter på motsatt side og kanskje spiser mat etter skolen. Multifunksjoner i det moderne kjøkken er fantastiske, og de skaper flere bruksområder. Mer benkplass, flere spiseområder for alt fra en rask kopp kaffe om morgenen, til kaffepause, hyggestund med barna eller en skikkelig middag.
I denne sammenheng er det også viktig å understreke at begrepet moderne kjøkken ikke sier noe om utseendet på kjøkkenet, men bare er en beskrivelse av nytenk og utnyttelse av plass og overflater.

Den rustikke-inspirert kjøkken er et vakkert eksempel på at kjøkkenet du har kan ha en gammel stil, men med et moderne og praktisk design.

I motsetning til de rustikke kjøkkene så finns de ultra moderne, både når det gjelder farger og former. I de moderne kjøkken er det ofte skap med en blank finish og for å gjøre det enda mer iøynefallende så viser vi her en lilla variant. De integrerte hvitevarene viser også at dette handler om et moderne kjøkken. Arbeidshøyde på varmluftsovn, kaffemaskin og mikrobølgeovn er også en tilpassning til de nye behovene. Det faktum at de er plassert ved siden av hverandre viser på at de også har tenkt på trinnene og bevegelsene i en matlagingssituasjon.

 

En klassisk rustikt kjøkken har skap med både glass, sprosser, inraming og noen åpne hyller. De inneholder også som regel en form av peis-løsning som gass eller en kombinasjon av gass og vedovn. Beslag på dører, skuffer og skap har også sin egen stil. Den såkalte handelslags-innredningen, hvor en liten halvmåne av åpningen er under som håndtak er ett av eksemplene på typiske rustikke håndtak. Det er derfor viktig at produsenten klarer å beholde stilen på sine kjøkken-modeller, men også at det er godt planlagt og praktisk for å passe alle de nye måtene å bruke kjøkkenet på.

Rustfritt er en annen stor trend på kjøkkenet av 2000-tallet. Alt fra avtrekksvifter til komfyrer og kjøleskap er ofte noe man velger til i dag. Enten det er en hvit, svart, mørk brun eller trefarget kjøkkeninnredning, så passer den rustfrie stilen på hvitvarene in. En bra regel er å holde seg til ett valg. Dvs om du velger kjøleskap og fryser i rustfritt, så burde du fortsette med rustfritt stål på fronten til komfyren, kaffemaskin og andre apparater du velger å installere. Det samme gjelder vifta til komfyren.

Til slutt så vil vi vise at det er fullt mulig å ha rustfrie hvitvarer et helt vanlig klassisk kjøkken. Her ser du et vanlig trekjøkken med rustfri vifte, komfyr og kjøleskap med fryser. For å gi kjøkkenet en personlig stil så viser golfbagen, bildet på veggen og fargen på stolene en liten indikasjon på hvilke ting og farger denne familien liker.

Her på Kjøkkenportalen, ønsker vi å gi deg inspirasjon til ditt nye kjøkken. Vi ønsker å vise frem kjøkkenforhandlere fra det norske markedet og gi deg som forbruker, en omfattende oversikt over kjøkkenbransjen. Vi håper du vil få mye glede av det du ser her hos oss, og at det vil føre til at du skal ta gjennomtenkte og gode avgjørelser når det gjelder ditt nye kjøkken.

Alle bildene i artikkelen er klikkbare, og vil lede deg til forhandleren av det aktuelle kjøkkenet. Der du enkelt kan se på flere modeller og samle inspirasjon til ditt prosjekt.

 

 


FLER ARTIKLER:


Et nytt kjøkken er en investering

Et nytt kjøkken er en investering

Skap et enda mer brukbart rom med et splitter nytt kjøkken...

Et nytt kjøkken er en investering Et nytt kjøkken er en investering
ANNONSER
 
Portalen Interaktiv
Portalen Interaktiv AB
Kyrkvägen 7A
SE-444 31 STENUNGSUND
Tfn: +46 303-679 50
Fax: + 46 303-679 55
Epost: info@portalen.se
Webbplats: www.portalen.se